Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

tisdag 29 mars 2011

I Stockholm, det snöar! M.m...

En vecka sedan jag skrev följande lilla blogginlägg "Viss bloggtorka..."
Befinner mig nu i Haninge, Stockholm. Tittar ut genom fönstret och ser att vintern ännu har sitt grepp kopplat. Det snöar den 29 mars! Vill ha riktig vår nu efter en lång vinter.

Har haft Julia med mig här hos min vän Inger sedan i söndags eftermiddag 27 mars. Det känns jättebra att få umgås med Julia efter att inte sett henne på över tre månader. Köpte presenter åt Julia igår. Stannar här till i morgon, 30 mars, då jag tar Julia till dagiset Blå Kullen. Sedan tåg tillbaka till Värmland. Far fyller 91 år 31 mars - vill vara där då.  
Far fick förresten sin starroperation gjord i fredags, 25 mars, vid sjukhuset i Karlstad. När jag pratat med honom på telefon verkar det som att det har gått bra.

Vänster fot fortfarande i gips från tårna upp till undersidan av knäet. Skall gå med gips fram till 13 april: Sedan blir det några veckors sjukgymnastik, träning av muskulaturen, innan det är dags för nästa fotoperation. Borttagning av skruvarna i fotleden.

Har tagit del av aktuell nyhetsrapportering. Vad är egentligen "nyheter"...? Tänker på nyvalde (s) partiordförande Håkan Juholt och uppgifterna att hans särbo var dömd för bedrägeri för ett antal år sedan. Läser på hedersmannen, f d riksdagsledamot för Folkpartiet, Gabriel Romanus blogg med rubriken "Hänsynslös Publicering"  där han beskriver denna s k nyhet. Träffade f ö Gabriel under söndagen då han satt mötesordförande på Riksförbundet Hem och Skolas fullmäktige i Solna. 
Han skriver avslutningsvis i sin artikel följande...;
"Det som däremot är relevant idag, är hur medierna motiverar sin publicering. Det finns ju pressetiska regler om publicering av uppgifter om människor som har begått brott. Det normala är att man inte publicerar uppgifter av detta slag, om inte ett oavvisligt allmänintresse föreligger.
Ett ekonomiskt brott i 40 000-kronorsklassen begånget av en partiledarkandidats särbo fem år innan han blev vald, är det av oavvisligt allmänintresse? Knappast, det är nog bara skvallerintresse. Ändå blir hon uthängd som brottsling. Den svenska pressetiken har noterat ytterligare ett lågvattenmärke"

Kan bara instämma i hans kloka ord, med min egen kommentar, när blev ett sk skvallerintresse synonymt med ett oavvisligt allmänintresse...?
Läs gärna Gabriels artikel - fundera och reflektera. Inga kommentarer: