Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

söndag 31 oktober 2010

Fria tankar den sista oktoberdagen

I dag på söndagsmorgonen vaknade man upp till s k "normaltid" igen. Kommer så att vara i fem månader. Då blir det till att ställa om klockan igen.
Det blev en del lövkrattande på fars stora tomt här i Vittensten. Huset kallas för Björkli för att när far byggde huset 1947-48 var det rikligt med björkar här. Finns några kvar fortfarande så det gröna gräset var täckt av nedfallna löv. Det blåste tidvis ganska friskt över Bysjön. Kom att tänka på att det finns några delar av bryggorna som ligger halvvägs ute i vattnet. Inte länge sedan jag och Julia var här och badade i somras. Hennes härliga skratt när hon kastade lera på pappa! Förresten, ni som inte vet - Julia är 4 år. Blir 5 år 29 januari 2011. Vi är snart där också!

Senare under dagen kom min dotter Therese och hennes fästman Patrik. Vi åkte upp till mors demensboende på Klockargården i Charlottenberg. När Therese satt bredvid mor på hennes säng tänkte jag att det var inte längesedan mor lekte och bar på  Therese. Nåväl, det var i alla fall 20-21 år sedan. Tänk vad tiden går fort när minnena faller på!

Sitter och funderar över några skrifter som jag måste göra. Det kan nog ta sin tid. I  tankevälden så vet jag. Men orden måste ner på skärmen också. Bl a en inlaga till TR angående den vårdnadstvist som det nu ser ut att bli om Julia. Tråkigt, men man för göra det bästa av situationen. Det är i och för sig roligt att skriva - dock inte under "det måste göras" - tänket.

Tänker också på vännen Tommy G som ställt upp bra sedan 13 september. Tack Tommy!
Avslutar nu denna sista oktoberdag med att se på Beck på TV. Jag tillhör dessa människor som inte gillar denna mörka november som vi nu har framför oss.

Känns ändå kul detta med att blogga - nybörjare som man är. Av en tillfällighet började jag och vännen Karin Davidsson blogga samtidigt - nämligen igår kväll. Som Karin skrev på Facebook; vilket sammanträffande!

2 kommentarer:

Karin D sa...

Ja, visst är det roligt att blogga, har också mycket som vill ut... men det tar lite längre tid när man ska formulera orden i skrift. Var på gång men telefonen ringde o jag kom av mig. Får fortsätta imorgon. Önskar dig en bra vecka.

Bo Sundbäck sa...

Tack Karin!
Förstår hur du menar Karin...att sätta känslor på orden....eller omvänt, ge orden känslor...
Sköt om dig Karin.
Önskar Dig med en bra vecka.