Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

tisdag 8 februari 2011

Safer Internet Day den 8 februari

Hur många av er visste om att det var "Safer Internet Day" idag 8 februari...?
Safer Internet Day  anordnas varje år i februari av Insafe. Safer Internet Day började som ett initiativ från EU SafeBorder projektet 2004 och Insafe anslöt sig 2005. Safer Internet Day har vuxit bortom Europa och firas nu i mer än 65 länder världen över!

Safer Internet Day är en stor händelse över hela världen, förra året firades det i 65 länder med över 500 events! I år är det den 8e Safer Internet Day och många aktiviteter kommer att äga rum världen över inklusive presskonferenser, workshops för barn, rockkonserter och seminarier för lärare och föräldrar. Klicka här för att se vilka aktiviteter som äger rum i Sverige!
Så här står det på Mediekompas i skolan.
 
Den 8 februari uppmärksammas Safer Internet Day 2011 över hela världen för en säkrare internetanvändning bland barn och unga. Statens medieråd kommer i samarbete med bland annat Mediekompass, BRIS och Surfa Lugnt att uppmärksamma dagen genom att:
  • lansera lektionsmaterial om barn och medier i åldrarna 2 - 9 år
  • informera om Statens medieråds kommande arbete för att stärka och skydda barn i deras medievardag
Statens medieråd inbjuder lärare, föräldrar och andra i barns närhet att uppmärksamma ungas liv på nätet den 8 februari. Ta tillvara på dagen för att prata om ungas medievardag på nätet!

Du som pedagog i skolvärlden eller förälder;  
Vad har Era barn gjort i dag med anledning av detta...?

Inga kommentarer: