Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

lördag 8 oktober 2011

Håkan Juholt(s) svarta fredag...

Håkan Juholts "Svarta Fredag" 2011-10-07. En dag fylld av motgångar för Håkan Juholt. Hyresbidraget han fått i flera år, till vissa delar felaktigt. Det är en sak att göra ett tillfälligt fel - det må vara förlåtet - men det stora problemet är att det pågått sedan en längre tid. Dessutom ansökte han i september om full kostnadstäckning, trots att hans sambo också bor där. Vid den tidpunkten borde han ha haft kännedom om frågan.
"Så sent som den 13 september lämnade han in en ny begäran om full ersättning.
Men Marianne Bjernbäck, chef på enheten för ledamots­service i riksdagen, hävdar att hon informerat en av Juholts assistenter redan i somras.Om hennes uppgift stämmer och informationen har nått Juholt har han vetat om problemet - men inte gjort något åt det", enligt Expressen.
Är det något som svenska folket retar upp sig på så är det dessa frikostiga ekonomiska politikerregler. Uttrycket "den politiska adeln" är inte taget ur tomma intet.

Ilmar Reepalus förslag om interminitiska medborgarskap ..;
"Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu gick ut och krävde att nya medborgare under en övergångstid ska kunna utvisas ur landet, och Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Morgan Johansson sa att partiet stod bakom förslaget.
Den interna kritiken blev överväldigande – och Morgan Johansson tvingades ta tillbaka sitt utspel. Allt detta efter en vecka när Socialdemokraterna presenterat en skuggbudget där innehållet drunknade i rapporter om interna bråk"

Dessutom tackar han Nej till att medverka i Agenda under förevändning att han inte vill stå på samma sida som Jimmie Åkesson.
Kan i och för sig förstår hur han tänker - men - i en demokrati får man faktiskt försöka och ställa upp och debattera med och mot andra partier som är invalda i riksdagen. Allt annat är ett förakt för det som är grundbulten i en demokrati - nämligen samtalet. Nu framstår det, dessvärre enbart som löjeväckande. Folk är fullt kapabla att bedöma politiskt innehåll oberoende av hur den eventuella "bordsplaceringen" ser ut.

Som det nu ser ut så risker partiledaren att skadskjuta sig själv - med "hjälp" av andra krafter inom den egna riksdagsgruppen. På annat sätt kan man inte tolka det bråk som enligt uppgifter skulle förevarit inom gruppen i samband med framtagandet av budgeten.
Det verkar uppenbart att det skulle behövas ett antal seminarieövningar i grundläggande folkrörelsedemokrati.  Frågan är allvarlig - vill socialdemokratin verkligen på allvar försöka att vinna valet 2014. I så fall är det dags för skärpning om man ska leva upp till det som Carin Jämtin skrev i dokumentet En riktig nystart...;
"Mitt mål är att Socialdemokraterna ska blir Sveriges mest ödmjuka, nyfikna och öppna parti. Våra kontakter med det civila samhället ska öka, människor ska bjudas in till dialog. Vår politik ska formas i samarbete med det omgivande samhällets organisationer. Föråldrade strukturer som hindrar partimedlemmars påverkansmöjligheter måste brytas"
Fortsättningen får visa hur det kommer att utveckla sig.

Några Medialänkar:
Juholt inte ensam om att ta för sig
Juholt har vetat om hyresmissen i en manad
Juholts svarta fredag
Svt rasar; Det ar mycket upprörande

Inga kommentarer: