Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

lördag 22 oktober 2011

Var finns de modiga barnrättsaktivisterna?

Läste Ann-Mari´s blogg och hittade följande blogginlägg. 
Skrev en kommentar; Kanonbra skrivet! Får jag låna din artikel…? Och svaret kom; Låna på du Bo! Och tack!
Vill även tillägga att jag läser hennes blogg ofta.
Och här nedan är blogginlägget.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I gårdagens GD så hittade Ann-Marie en mycket intressant insändare skriven av Lotta Söderström.
Lotta undrar :

Var finns de modiga barnrättsaktivisterna?Här är inledningen på Lottas insändare:
Härom veckan kunde vi ­läsa i GD hur djurrätts­aktivister världen över kan härja fritt och hota bönder, pälshandlare, ja mer eller mindre alla som inte är veganer hamnar i deras skottfält.I samma tidning kunde vi några sidor senare läsa om en mamma och pappa i Jönköping som ska ha våldtagit sina tre små flickor gång på gång.Kontrasten mellan dessa två nyheter är enorm. Ena stunden sitter jag och morrar ilsket åt dessa idiotiska djurrättsaktivister som befriar vinbergssnäckor från en snigelfarm eller släpper ut minkar i det vilda så att de går en säker död till mötes.I nästa stund sitter jag med en klump i magen och våndas över alla dessa stackars barn som utsätts för övergrepp. Gång på gång. Dagligen sker det fruktansvärda övergrepp på små försvarslösa barn och den klena och lama lagstiftningen i Sverige avskräcker tydligen ­inte dessa monster/pedofiler från att fortsätta göra barn illa. Vad är det som hindrar våra politiker i Sve­rige från att skärpa straffen för fram­förallt pedofiler? Gör det mig till en ond människa bara för att jag önskar strängare straff för dessa farliga människor?
Det var länge sedan jag läste en så bra insändare som ifrågasätter dagens rättsväsende och hur brott mot barn värderas enligt lagtexten. 
För när ska det kosta att begå ett brott mot barn ?
Det finns olika slags barnrättsaktivister i Sverige, en del av dessa kämpar för att utrota papporna ur barnens (läs för mammans skull) liv, en del kämpar för att de anser att barn har rätt till båda sina föräldrar, några av dem kämpar för att barnen ska slippa bli kidnappade för att deras föräldrar inte kan komma överens om vårdnaden av barnen.
Någon riktig stark sammanhållning för att bekämpa tex. den mjäkiga och totalt obegripligt låga straffskalan när det gäller brott mot barn finns inte, inte än i alla fall.
För om det fanns en stark sammanhållande barnrättsaktivism så hade denna grupp närvarat under alla rättegångsdagar i Falu Tingsrätt gällande Barnporrhärvan. Allt för att visa att det spelar ingen roll om förövaren är man, kvinna eller förälder till barnet det ska vara hårda kännbara straff när det gäller brott som riktas mot barn.
Det vore en stor framgång för alla barn att lagtexten när det gäller brott som riktas mot barn kunde få en rejäl höjning av alla straffpåföljder så att det kostar att begå ett sådant brott oavsett om förövaren är man eller kvinna.
Inga som helst straffrabatter ska vara möjliga när det gäller brott mot barn, så var är alla barnrättsaktivister i Sverige?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Och här finns länken till Lottas insändare.

Inga kommentarer: