Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

torsdag 20 oktober 2011

Hört på nyheterna om Juholts besök....

Såg idag på Värmlansnyheterna angående Håkan Juholts besök i Värmland i dag. Till skillnad från besöket o Göteborg i går som var väldigt öppet organiserat - så verkar det som besöket i Värmland var väldigt slutet till några få utvalda. Som partimedlem utgick ingen information - trots vår enkla digitala miljö vi lever i.
Detta fick mig att ställa några enkla frågor till Socialdemokraternas partidistrikt i Värmland. Dels på deras Socialdemokraternas FB-sida i Värmland, dels i mail till några nyckelpersoner på expeditionen.


Skrev dels på deras hemsida på Facebook, dels på deras mail mina synpunkter och känsla.
Under strecket finns delar av mailkonversationen bilagd...;
---------------------------------------------------------------------------

Skrev följande på Er Facebooksida.

Såg på Värmlandsnyheterna att Håkan Juholt besökt Värmland idag. Min fråga...;
Varför utgick ingen information om besöket, t ex via sms, mail, eller Socialdemokraterna i Värmlands egen Facebooksida...? Skulle väldigt gärna deltagit i ett sådant möte... Nu blev det intet...

Varför ingen info...?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Martins, på partiexpeditionens svar


Hej Bo!

Du har helt rätt i att Juholt har besök Värmland under dagen. Vi gjorde ett program som innefattade att han skulle träffa fackligt aktiva, väljare och partister. En inbjudan gick ut till samtliga fackliga avdelningar inom LO-kollektivet, arbetarekommunernas ordföranden, distriktsstyrelsen samt råden. Ang. det offentliga mötet som Värmlandsnytt rapporterade om. Det mötet organiserades av dem som arbetar på seniorernas hus.

Ha de!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitt svar till Martin;

Hej Martin!

Tack för svaret. Jag är faktiskt också "partist".
SSU-kongressen 1981 var både jag och Håkan ombud.
Vi hade våran s k "nostalgiträff" (30 år efteråt) på Bommers sista veckan i augusti. Detta på initiativ av Håkan Bengtsson (som också var ombud då) på Arena gruppen m fl. Tyvärr kunde då inte Håkan deltaga beroende på mötet i Västertorp.
Hade sett fram emot att få träffa honom.
Har på nätet här försökt att, både förstå - och samtidigt kommentera, den sakliga delen av diskussionen till rättvisan och Håkans försvar.
Vill säga att jag är besviken - tydligen är det bara några få utvalda som fått information om besöket.
Illa hanterat kan jag tycka. I synnerhet när Håkans besök i Göteborg igår basunerades ut - med rätta - på bred front.
Möjligt att jag kommer att blogga om saken.

---------------------------------------------------------------------------------
Detta resuleerade ganska omgående följande svar från Eda arbeterekommunes ordf Kathy...;

Hej Bo!
Ser att du har haft funderingar kring Juholts besök och även seminarium. När det gäller Juholts besök så fick vi AK ordföranden veta på tisdag att han skulle komma. Man kallade från Partidistriktet till ett interntmöte med AK ordförandena och fackliga avd ordföranden och ombudsmän. Även SSU och säkert några mer som inte jag känner till. Detta informerade både jag och våran ombudsman om på medlemsmötet i onsdags den 19/10. Abbe gick även där igenom Juholts program för dagen.
När det gäller seminariumen så informeras även det på medlemsmöte och det skickas även ut sms från partidistriktet...såg att du fått svar från Martin.
Hoppas jag kunnat svara på några funderingar. Kom gärna på nästa medlemsmöte. Det annonseras i VF, AN och Edaportalen om när det är medlemsmöte.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitt svar...;


Vet att ni hade medlemsmöte Kathy. Men jag har far på sjukhus och tillbringade sen eftermiddag/kväll där.
Jag skjutsade in honom i lördags eftermiddag/kväll. Hans puls ar nere i 35 slag/minut Samt mycket lågt blodtryck med förvirringstillstånd till följd.
Hoppas Du har förståelse för att familjära angelägenheter kan väga tungt.
Men hade jag vetat att Håkan var i Värmland kunde jag avsatt delar av dagen till att delta i mötet.
Det låter nästan på Dig som om jag medvetet inte skulle välja att gå på mötet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kathys svar;


Tråkigt med din pappa. Hoppas han mår bättre.

Jag tror absolut inte att du medvetet valde att inte komma på medlemsmötet. Jag ville bara tala om att informationen om Juholts besök informerades just på det mötet. Och ville samtidigt infomera om var annonseringen om medlemsmötet görs. Absolut inget annat.

Brukar du få sms från Partidistriktet? Annars får jag kolla om ditt mobilnummer finns med. Jag hoppas du förstår att jag inte har möjligheten att informera medlemmarna på annat sätt än på medlemsmötena. =( 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mitt svar till Kathy...;
Svaret på din fråga Kathy, är ja - jag brukar få SMS. Som jag tidigare har nämnt som hastigast för dig har jag återaktiverat mitt medlemskap - efter sjukdom - och åtskilliga bedrövelser.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jahaa, så såg det ut.
Varför skall det här i Värmland, endast anses som att några få utvalda ska kunna deltaga...?
Hade det varit så svårt att gå ut med info på hemsida - samt det sociala media Facebook som man också har...?
Det som informationsmässigt var möjligt för 30 år sedan verkar inte vara det idag...


Ingenjörerna gör det omöjliga möjligt - byråkraterna gör det möjliga omöjligt.

Inga kommentarer: