Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

måndag 27 december 2010

Tredjedagjul...

I dag den 27 december är det Tredjedagjul som var helgdag fram till 1772 då man införde en s k helgdagsreform. Upptäckte även att fanns en grupp på Facebook som vill Återinföra de tidigare helgdagarna. Lite spännande läsning. Annars är det den första av de s k mellandagarna mellan jul och nyår. Tid för att minnas året som varit - samt att även blicka framåt. Det blir i varje fall ljusare ute nu. Just nu snöar det lite lätt här i Vittensten i Västra Värmland.

Annars har det gångna året bjudit på besvärligheter för min del. Mor som höll på att förolyckas i eldsvåda 20 januari. Bor numera på demensboendet Klockargården där hon får bra omvårdnad i eget boende. Far kämpar med sina hjärtbekymmer - han klarar inte vintern här på landet utan min hjälp - och andras fina hjälpinsatser. Ingen nämnd - ingen glömd. Samt än en gång tack till all personal på Kortidsboendet, Älvgården i Åmotfors - samt Klockargården i Charlottenberg - för hjälpen som min mor får. Ni är värdefulla!

Den plötsliga familjeseparationen i maj månad har påverkat mig oerhört mycket. Saknar Julia väldigt mycket - julen kändes tung på det viset. Men man får försöka blicka framåt.

Minns också alla de nya människor jag lärt känna under året. Nämner några vid förnamn; Salam, Erica, Ulrica, Ronny, Anders, Satu, Julia, Jane, Morgana, Anna-Karin, Inger, Helen, Ola, Anton, Tommy, Peter, Christoffer, Ann-Sofie, Lena, Pirjo, Stein, Herbert, Kåre, Jonna, Birgitta, Jenny, Arnor, Anette, Elisabeth; Cicci. Har säkert glömt några. Du eventuelle läsare kan väl själv lägga till något namn i kommentarsrutan.

Speciell tacksamhet känner jag till far Henry, Tommy Glader, Håkan Strömberg, Petruz och Maria Laritz, moster Siw och hennes man Wiking, Pelle med familj, Lennart och Irina, Lennart, min farbror Olle. Min kusin Fredrik och hans mor Lena. Samt inte minst min dotter Therese och hennes fästman (förlovade) Patrik. De har hjälpt och stöttat i svåra stunder. Tack!

En kul händelse var att min fars tremänning Herbert Sundbäck fick Eda Kommuns kulturpis för sin litterära gärning - eftersom det var min egen nominering. Gladdes med honom.

Slutar här för idag. Skall ätas lunch nu.

"Att lära är att leva - att leva är att lära"

p.s. Om någon skulle vilja vara gästskrivare här på min blogg, vore kul i så fall, är det bara att höra av sig via mail; bo.sundback@gmail.com

1 kommentar:

Anonym sa...

hej, blev lite nyfiken på denna sida, tycker att du verkar vara en intresant människa med god livssyn, du har säkert mycket att prata om här, så jag kommer följa denna sida om det är ok för dej, ha det gott
monica rohlin, en vän