Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

onsdag 21 mars 2012

Kvällsfunderingar, hjälpmedel inom hemvården...

Skriver några korta rader innan det är sovdags. Funderingar över hjälpmedel till far. Kände att jag måste få ner lite tankar på pränt.


I morgon ska jag köra far till korttidsvården i Åmotfors för en tvåveckors vistelse.
Sitter just nu och funderar över varför de som anses bestämma har plockat bort vissa hjälpmedel för honom - i detta fallet sänglyften. Även viss hemvårdspersonal har ställt sig undrande. 
Uppenbarligen har de bedömt honom som såpass pigg att han kan göra sin morgontoalett själv - därav den indragna sänglyften till nytta för honom - samt inte minst personalen.
Men visst känns det knepigt att plocka bort hjälpmedel i hemmet för en person som om några dagar fyller 92 år.
Eller resonerar jag fel...?

1 kommentar:

Angel sa...

Jag kan hålla med om att det känns knepigt att dom plockar bort hjälpmedel för dom som behöver det. Jag fick själv avslag från kommun när jag sökte om intyg på handikapp-parkering. Fick frågan ifall jag klarade av att gå 100 m utan hjälp. Visst klarar jag av det, men jag vet aldrig när jag "tuppar" av av smärta när jag går, går ALLTID med käpp utomhus. Klarar inte av att bära matkassar 10 m, men det kan man få hjälp med av andra var svaret.
Jag lider med dej och din far. Jag vet hur stort behov det är av hjälpmedel i hemmet för dom som bor kvar hemma. Har jobbat själv som uska i hemsjukvården tills jag blev sjuk 2003.