Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

fredag 26 november 2010

Funderingar efter att isen lagt sig...

I natten till 26 november frös Bysjön till is här vid Vittenstens strand. Vintern i år kom betydligt tidigare än ifjol. När man är uppväxt vid denna sjö är det en speciell känsla både när det blir is - och när våren kommer och sjön går öppen igen. Har uppevt så mycket här  - kräftfiske, mycket badande. Fann en bild sedan slutet på sommaren 2009 när Julia har badat.


Trots att vintern har kommit för några veckor sedan - och Bysjön lagt sig till ro med is - längtar jag redan till våren och sommaren igen. Sol och bad - och barnaskratt.

Naturens vindlingar säger oss så mycket om livet som sådant. Vintertid, när det mesta ligger i vila, för att sedan på våren blomma ut med full kraft. Visst är det fantastiskt! Så är det med oss människor också - vila är kreativt, funderande, för att senare blomma ut med full kraft. Nya ideer växer fram - nya möjligheter kan börja växa fram. Eller som vännen Lennart Svahn skriver; "Riktig framgång är att komma över rädslan för att misslyckas".
Det gäller att se detta - att fånga ögonblicket.
"Varje gång du fördömer så ägna ett ögonblick åt att utvärdera varför du gör det. Försök bara komma ihåg att vi alla behöver göra misstag för att kunna växa"

Tänkvärda ord. Naturen finner sin naturliga kraft på våren - med den värmande solen. Så också vi människor. Nu är det dags för middag:-)

Inga kommentarer: