Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

tisdag 23 november 2010

Jag funderar lite äver olika händelser...

Nu går vi in i den sista novemberveckan - med mycket mörker ute. Den lilla snö som hittills kommit här i Vittensten lyser upp marken något. Och det är faktiskt Julafton om en månad och en dag!  Tänk vad tiden rusar iväg.

Igår var jag på besök på Vårdcentralen i Åmotfors. Besöket där som kändes lika bra som alltid vad gäller bemötande fick mig att lägga upp följande Facebook-grupp, "Vi Som Gillar Vårdcentralen i Åmotfors"  Jag tycker det alltid finns ett bra bemötande, och den doktor jag har Arnor Egilsson är en fantastisk fin människa. Lätt att prata med - och förstående. Gå gärna in på Facebook-gruppen och bli medlemmar samt skriv något.

Annars har det varit mycket debatt på Facebook om vådnadsfrågor m.m. Nog så viktigt - men ännu bättre vore det om folk kunne hantera dessa frågor på ett sätt så det inte blir utdragna domstolsförhandlingar. Tror att det vore bra om lagstiftningen förändrades så att de frivilliga samarbetssamtalen bleve obligatoriska - med proffesionell medling. Samt att Barnkonventionen bleve en del av den svenska lagstiftningen. Så är inte fallet idag. Barnen kommer ofta i kläm i uppslitande vårdnadstvister. Även bortrövande av barn förekommer.

Dessutom så var det även Internationella Mansdagen  i lördags 19 november. Hur många av Er läsare känner till denna...? Och när gav Ni någon närstående man en present eller blomma på denna dagen...? Nåväl, detta var nytt för mig också. Lärde mig detta av min Facebookvän Anton Andersson. Som jag tidigare har sagt - mitt eget citat/motto;
"Att leva är att lära - att lära är att leva"

Ha det så bra alla Ni därute...
Vid pennan
Bo

2 kommentarer:

Mikael Ensson sa...

Mycket viktiga saker sker i samhället och tyvärr är dagens lagstiftning alldeles för svag för att vara det skyddande system som det ska vara.

Just nu verkar lagen mera som en brottsmålslag i stället för att vara ett stöd i föräldraarbetet i form av föräldrabalken.

Hur man ska kunna göra det, ja det är en fråga som kan samtalas om i evigheter och det är bara bra om vi gör det då det är en mycket viktig fråga. Jag har skrivit om det i olika tappningar på bloggen och jag efterlyser en aktiv politisk debatt i frågan, men det är ingen aktiv politiker som vågar ta den på den politiska dagordningen. Varför? Feghet? Falskspel?

Micke

Bo Sundbäck sa...

De frågor vi diskuterade går under s k "tvistemål" i domstol.
Dessvärre finns det inga vinnare i en dylik, som det kan bli, seg och utdragen process. Där "parterna" dessvärre oftast letar fel på varandra för att vinna målet. I det långa loppet finns det inga vinnare i detta spel - bara förlorare.
Alla fall är individuella - bl a kan Haagkonventionen komma in i vissa delar i vår globaliserade värld.
Som jag ser det borde Barnkonvention in i svensk lagstiftning.
Samarbetssamtalen som infördes i svensk lagstiftning 1990 borde vara obligatoriska - med medling. Allt för barnets bästa och barnets rätt till båda sina föräldrar.