Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

onsdag 21 december 2011

Julkalender 2011: Lucka 21

21 december. "Dan före dan före dan före dopparedan". Det är idag det - en dag då Vintersolståndet vanligtvis infinner sig. Nu 3 (tre) dagar till Julafton - och 3 (tre) månader till vårdagjämning. 


Min kusin Ingemar var i Vittensten för några dagar sedan. Det blev prat om lite av varje. Bl a om att just idag är det 22 år sedan våran farmor begravdes i Eda Kyrka.
Det tragiska inträffade då att Ingemars far Erik, och hans syster Ingelas far, avled på kyrkogården under begravningsakten. Det var en dag med blötsnö - och det tog c:a 30 minuter för ambulansen att komma från Arvika. I samma stund som ambulansen kom upphörde Erik´s andning.
Om du läser detta Ingemar och Ingela så är mina tankar hos er.


Har varit inne på simhallen i Arvika i kväll. Inga världsproblem blev lösta i bastun. Däremot stimulerande samtal om olika dialekter och vår förståelse av detta. Vilka innebörder har våra ord - hur tolkar vi det som sägs...? Svårt att svara på men vi kom fram till det att ju mer annorlunda dialekten är än det svenska språket - desto större chans har den att överleva. Just beroende på att den stora skillnaden inte "slätar" ut språket.


Nog för idag...


Vi höres i môra... // Bo

Inga kommentarer: