Julia

Julia
Julia badat i Bysjön. Pappa saknar dig.

måndag 5 december 2011

Vittensten: Julkalender 2011: Lucka 5

Nu verkar det kyligare vädret kommit för att stanna. Kom några enstaka snöflingor idag - och nu är vinterdäcken monterade.


Far kom hem idag. Jag var och hämtade honom på korttidsboendet där han har tillbringat två veckor.


Blev en tur in till simhallen i Arvika för bastubad. En del av dagens/kvällens samtalsämne var det ryska parlamentsvalet - och det valfusk som verkar ha förekommit i riklig omfattning. Är inte förvånad. 
Har även hunnit läsa några bloggar med insikt i problematiken, bl a Kalle Kniivilä som är finländare, bosatt i Lund, och Ryssland kännare. 
Du läsare vet väl om att även Sverige blev anklagat för att "sabotera" valet...? Jo då, läs Kalles blogginlägg, Sverige anklagas för inblandning i ryska valet, så ser ni. Ur artikeln bl a...;
"Utländska makter förbereder en revolution i Ryssland, hävdar en propagandafilm som sändes i rysk tv på fredagskvällen, två dagar före parlamentsvalet. Svenska diplomater i Moskva anklagas i filmen för att gå USA:s ärenden och försöka påverka utgången av valet. Speakerrösten berättar att den utpekade diplomaten ordnat suspekta möten med ryska studenter, oppositionsaktivister och kända ryska bloggare. 
“Det handlade inte om svensk kultur, det handlade om att med hjälp av internet organisera massprotester i Ryssland”, hävdar tv-kanalen. Sverige uppges ha agerat på uppdrag av “storebror USA”. I bakgrunden visas bilder från revolutionerna i Ukraina, Georgien och Libyen, som alla enligt den i Ryssland rådande tolkningen var organiserade av västmakter. 
Filmen som sändes i den rikstäckande, statskontrollerade tv-kanalen NTV är en del i en pågående propagandakampanj mot den ansedda organisationen Golos som arbetar för rättvisa val i Ryssland och samlar information om oegentligheter under valprocessen"
"Även en av Rysslands största dagstidningar, Kremltrogna Komsomolskaja Pravda, deltog i fredagens propagandakampanj och anklagade Sverige för omstörtande verksamhet i Ryssland.
Svenska ambassaden i Moskva dementerar påståendena som grundlösa och påpekar att diskussionsprojektet som misstänkliggjorts i ryska massmedier genomförts i full öppenhet och handlat om att skapa ett forum för unga politiskt intresserade ryssar att diskutera aktuella frågor.
“Ambassaden har aktivt inbjudit företrädare för olika ståndpunkter, partier och organisationer, inklusive det styrande partiet Enade Ryssland och organisationer som stödjer partiet”, skriver ambassaden på sin webbsida"
 Och här är Svenska Ambassadens hela svar, länk här.


Och nu är det sovdags för min del. Har en del att göra i morgon.
Gonatt - Vi höres i môra...// Bo

Inga kommentarer: